www.dragsdahl.dk                                 Hjem

Bog, udkommet 2001

Fyret - 10 beretninger om at miste sit arbejde

 

Artikelsamling redigeret af Jette Hansen og Pernille Bramming: "Fyret – 10 beretninger om at miste sit arbejde". Aschehoug, 2001. 142 sider. ISBN 87-11-17037-9

Download "En dinosaur i rutsjebanen", Dragsdahls oprindelige bidrag før forkortelse og redigering, kan læses her.

I Jyllands-Posten skrev Tage Clausen (18-8-01), at "det er nok journalist Jørgen Dragsdal, tidligere udenrigsredaktør på Information og nu også tidligere udenrigsmedarbejder på Aktuelt, der tydeligst og mest brutalt beskriver overgangen fra at være en hel masse til ikke at være noget som helst".

I Politiken skrev Jacob Fuglsang (16-8-01), at "det er faktisk gribende læsning". Han fortsatte med, at "bogen overbeviser, netop fordi bidragyderne ikke hælder vand ud af ørerne over økonomisk tab. Nej de savner simpelt hen deres arbejde. Savner at skrive og at blive bekræftet i, at nogen har brug for dem. En banal erkendelse ganske vist, men det gør indtryk at følge deres personlige oplevelser af at forlade en arbejdsplads, og hvordan mindreværdsfølelsen kommer snigende trods den uforskyldte fyring. Ledetråden er flere bidragyderes ambivalente forhold til arbejdet - på den ene side elsker de det mistede job, og på den anden side vil de så gerne overbevise sig selv om, at arbejdet ikke er alt, og at frihed, familie og havearbejde kan erstatte arbejdet".

I Berlingske Tidende skrev Mads Kastrup (16-8-01), at bogen "har et interessant billede at byde på med en tre-fire indlæg, der tør gå længere end til at ventilere enten forargelse over LO-toppen eller synge med på omkvædet om demokratitab og de gamle dages sørgelige forgængelighed. Det sidste er eksempelvis tilfældet med udenrigsjournalisten Jørgen Dragsdahl. Imidlertid ikke uden selvironi skal det bemærkes. Under overskriften »En dinosaur i rutsjebanen« skriver han blandt andet: »Ihærdigt har jeg søgt kritik af min egen indsats i årenes løb, men ros og opmuntrende bemærkninger har været det eneste resultat. Klapsalverne ligner imidlertid mest det, som kommer, når forestillingen er slut. Men jeg er så arrogant, at jeg også kan få øje på en krise for samfundet i min egen arbejdsløshed og lukningen af Aktuelt«. Medieforskere og Dragsdahl kan selvsagt sagtens beklage den manglende pluralisme blandt dagbladene. På samme måde som kulturfundamentalister begræder, at den gamle købmand lukker. Men velment gråd befinder sig som bekendt i et toneleje, udviklingen ikke kan høre".

 

Må kun citeres med udtrykkelig kildeangivelse. Læs mere om Ophavsret.


www.dragsdahl.dk