www.dragsdahl.dk                                 Hjem

<font face="Helvetica, Arial, sans-serif"><small><small><font size="4"><small><small></small></small></font></small></small></font>

Publiceret på POV Point of View International 19. juni 2017 

<big><font size="4"><big></big></font></big>

<big><strong><font color="#000000"><font face="Times New Roman, serif"><font size="4"><big><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal"></span></span></big></font></font></font></strong></big>

Alarmberedskab for USA’s bombefly


Af JØRGEN DRAGSDAHLStealth

USA er angiveligt på vej til at sende et signal om, at atomkrig er en realistisk mulighed. Det ventes at ske ved at genoptage en af Den Kolde Krigs beredskaber, nemlig fly med atombomber holdt klar for enden af startbaner, skriver Jørgen Dragsdahl.

Højt alarmberedskab for amerikanske bombefly med atomvåben er undervejs, oplyser et ofte meget velinformeret medie, som er specialiseret i nyt fra militæret.

Alarmberedskabet under Den Kolde Krig indebar, at fly med atombomber holdt klar for enden af startbaner, så flyene kunne lette med meget kort varsel.

Søndag kunne nyhedsmediet Defense One oplyse, at luftvåbnet nu forbereder sig på, at denne praksis genoptages. Artiklen indeholder interview med David Goldfein,luftvåbnets stabschef.

“Det er endnu et skridt, som skal sikre, at vi er forberedt”, siger general Goldfein. “Jeg anser det ikke for planlægning af en konkret begivenhed, men mere planlægning på grund af den globale situation, som vi befinder os i og hvordan vi er forberedt, når vi går videre”.

Goldfein oplyser, at selve ordren, som vil genoptage den gamle praksis, endnu ikke er afgivet, men man forventer, at den kommer, og derfor forbereder man sig på, at alarmberedskabet kan genoprettes.

__________________________________________________________________________________________________
Det er ikke længere en bipolær verden, hvor det kun er Rusland og os. Vi har andre spillere derude med nuklear kapacitet – general Goldfein

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Som forklaring henviser Defense One bl.a. til Nordkoreas atomtrusler, præsident Trumps reaktioner og Ruslands større militære aktivitet.

Goldfein opfordrer til, at man nytænker, hvordan atomvåben kan bruges til afskrækkelse og endda i kamp.

“Verden er et farligt sted, og der er folk, som åbent taler om brug af atomvåben”, siger han. “Det er ikke længere en bipolær verden, hvor det kun er Rusland og os. Vi har andre spillere derude med nuklear kapacitet. Det har aldrig været vigtigere, at vi håndterer denne mission rigtigt”.

USA har allerede mange hundrede atombomber klar til næsten øjeblikkelig affyring med interkontinentale raketter. Så startklare bombefly giver ikke USA en markant større militær slagkraft.

Men initiativet vil sende kraftige signaler. Det vil vise, at USA anser atomkrig for en realistisk mulighed. Det kan også vise, at risikoen for et overraskende angreb fra Rusland tages mere alvorligt. Meningen med alarmberedskab for bombefly er især, at de så kan nå at lette inden de udslettes af et overraskende angreb.

Topfoto: Pixabay – Stealth bombefly.


Må kun citeres med udtrykkelig kildeangivelse. Læs mere om Ophavsret.


www.dragsdahl.dk